• Background Image

    Artiklar & Nyheter

september 16, 2021

Superset vs. Traditionella set

I detta inlägg går jag igenom en studie som jämför hur superset vs. traditionella set påverkade muskeltillväxten i fram och baksida lår. Du kan se videon nedan.

Read More
augusti 21, 2021

Depth Jump: Teknik och utförande

I detta inlägg har jag tänkt att demonstrera övningen Depth Jump. Syftet med denna övning att utveckla den reaktiva styrkan, alltså förmågan att utveckla maximal kraft på så kort tid som möjligt. Detta är viktigt i många idrotter så som fotboll, ishockey, basket, innebandy m.m.

Intensiteten i denna övning räknas som hög eftersom fallhöjden oftast är högre än den potentiella hopphöjden. Syftet är även att utveckla det vertikala hoppet, därav är riktningen på hoppet vertikalt. Allt du behöver annars för att kunna utföra övningen är en bänk, box eller step-up bräda. I vissa fall fungerar även trappor och eventuellt en stol.

Så utför du Depth Jump

 

Utförande:

  1. Start position: Stå på boxen med fötterna axelbrett och nära kanten.
  2. Stega ut från boxen.
  3. Landa på marken med två ben.
  4. Direkt efter landning hoppar du upp så högt du kan. Svinga båda armarna samtidigt uppåt.
  5. Landa sedan med böjda ben och rak rygg i en atletisk position.

Notering: Försök att droppa ner med båda fötterna samtidigt, det gör att du landar mer symmetriskt och undviker bygga obalans mellan benen. Fokusera även på att ha så kort markkontakt som möjligt. Du kan öka intensiteten på övningen genom att hoppa från en högre box. Börja med 30 cm om du är nybörjare, sedan kan du öka höjden upp till 1 meter. Se bara till att du har benstyrkan för klara av höjningen. Med andra ord så är det viktigt att du tränar styrketräning regelbundet för att fortsätta öka explosiviteten och bli bättre på denna övning.

Vill du öka dina kunskaper om hoppträning? Här kan du läsa vidare om plyometrisk träning


Vill du eller ditt lag kan utveckla ert vertikala hopp och maximal power?
Läs vidare om våra olika workshops för idrottslag

Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få en snabbhetsguide och gratis träningsprogram!

 

maj 11, 2019

Enbensträning: Varför är det viktigt?

I denna video tar jag upp skillnaden mellan att styrketräna på ett kontra två ben. Och varför jag tycker att båda har sin tid och plats i ett program.

Gillar du mina inlägg? Glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev där du får artiklar, videos, övningar, program, infografik och det senaste inom fysträning och idrottsforskning. Du får även en gratis e-bok om teknik i skivstångsträning. Ladda ner den kostnadsfritt här. => Teknikhandboken

Besöka min youtube-kanal för fler videos och övningar. => Klicka här

maj 10, 2019

Drop set: Så kan du använda det i din träning

I denna video pratar jag om metoden drop set, vad det är och hur jag använder den i olika träningsprogram för att optimera mina klienters träningsresultat.

Gillar du mina inlägg? Glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev där du får artiklar, videos, övningar, program, infografik och det senaste inom fysträning och idrottsforskning. Du får även en gratis e-bok om teknik i skivstångsträning. Ladda ner den kostnadsfritt här => Teknikhandboken

Besöka min youtube-kanal för fler videos och övningar => Klicka här

 

april 28, 2019

Superset: Så använder du det i din träning (Video)

I denna video pratar jag om superset, vad det är och hur jag använder det i mina klienter program för att producera maximala resultat.

 

Gillar du mina inlägg?

Glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev där du får artiklar, videos, övningar, program, infografik och det senaste inom fysträning och idrottsforskning. Du får även en gratis e-bok om teknik i skivstångsträning. Ladda ner den kostnadsfritt här => Teknikhandboken