• Ta ditt Golfspel till nästa nivå.

    RTP Golf hjälper dig att slå längre och rakare samtidigt som du håller dig skadefri.

Utveckla ditt Golfspel med R2P Golf Fitness

Kom i ditt livs form med golfspecifik fysträning. Ett omfattande program som inkluderar tester och analyser, träningar och träningsprogram med vetenskaplig grund. Programmet är uppdelat i 3 steg:

1. Golfspecifika tester

För att kunna individualisera ditt träningsprogram så börjar vi med 3 olika golfspecifika fystester. Vi kommer att testar din rörlighet och stabilitet, explosivitet och uthållighet.

2. RTP Grundträning

Med hjälp av analyserna skapar vi ditt första träningsprogram som vi kallar Grundträning. Programmet innehåller grundläggande Rörlighet, Stabilitet, Styrka och Power.

3. RTP Performance

Efter grundträningen så övergår vi till mer golfspecifik styrka, explosivitet och uthållighet.

Vi erbjuder Golfspecifika fystester för alla nivåer

Detta är grunden för hela Golf programmet. Vi kommer att testa varje deltagares rörlighet, styrka, stabilitet och explosivitet. Begränsningar i någon av dessa element kan ge en ineffektiv golfsving och göra det svårare att slå långt och rakt.

I detta program kommer vi att göra:

Rörelseanalys – Detta gör vi med hjälp av 1080MAP som ger oss data på hur väl din kropp kan röra sig i en golfsving.

Poweranalys – Med hjälp av PUSH och TagTimer får vi veta hur mycket kraft du kan producera i rotationsplan och vertikalplan. Detta ger oss en indikation på hur väl din kropp rör sig och hur explosiv du är.

Uthållighetstest – Vi utför olika uthållighetstester för att veta hur mycket kroppen orkar fokusera och arbeta över tid.

 

Fysträning för Golfare

En effektiv och kraftfull golfsving beror på flera olika faktorer som t.ex.; korrekt rörlighet i fot, höft och bröstrygg, power i rotationsplan, stabilitet, koordination och samspel mellan höften, bröstryggen och skulderbladet.

Med hjälp av analysen så skräddarsyr vi ett 8 veckors träningsprogram som är baserat på dina mål och unika behov.

Programmet innehåller:

  • Rörlighetsträning – För en effektivare rörelse och minskad skaderisk.
  • Stabilitetsträning – För att få bättre koordination och kontroll på svingen.
  • Styrketräning – För att optimera din potential i svingen.
  • Powerträning – För att utveckla en explosivare golfsving.
  • Uthållighetsträning – För att orka ha bättre fokus genom dina golfrundor.
VAD ANDRA SÄGER OM GOLF FITNESS PROGRAMMET

“Oerhört proffsig och kunnig”

- Susanne Sesemann

“Alla program (kost och träning) är individanpassade utefter dina egna specifika mål, en fantastiskt bra investering i dig själv!”

- Veronica Stenberg

Vanliga frågor & Svar

Hur gammal måste man vara?

Vi har satt en gräns från 16 år och uppåt. Sedan har vi haft deltagare så gamla som 70 år. Allt beror på personens fysiska status.

Vad kostar programmet?

Hur mycket programmet kostar beror på hur många individuella träffar och träningar du behöver och vill ha. Du bör räkna med en investering på minst 2450 kr.

Hur kommer fysträningen att hjälpa mitt golfspel?

Det finns massa forskning som visar på att det finns ett starkt samband mellan korrekt fysträning och en bra golfsving. Problem i en golfsving kan bero på flera olika fysiska begränsningar. Då spelar det ingen roll hur mycket en tränare tjatar på att du ska komma i rätt position. Med hjälp av fysträningen så kommer du att slå både längre och rakare samtidigt som du håller dig skadefri.

Jag har flera skador, kan jag träna ändå?

Vårt testsystem och träningsprogram har i många fall löst besvären som många golfare har. Så som golf och tennisarmbåge, ländryggsbesvär och knäbesvär. Men ibland beror det på vilken skada man har. Rådfråga med din läkare eller sjukgymnast först.

Jag tar inga golflektioner, behöver jag det?

Vanliga golflektioner är inte ett måste och du kommer att få bra resultat med endast vårt program. Men det är alltid en fördel att samtidigt träna golf och öva på din teknik med hjälp av en golftränare.

Finns det andra fördelar med programmet?

Förutom att se positiva förändringar i svinghastighet och allt som tillhör golfsvingen, R2P Golf Fitness kommer även att göra dig mer allsidig tränad och du kommer även att se positiva förändringar i både kroppsform och hälsa. Förvänta dig att bli rörligare, starkare samtidigt som du får mer ork i vardagen.

Har du frågor och funderingar? Kontakta oss här!

Redo att ta ditt golfspel till nästa nivå?

Ansök till programmet genom att fylla i kontaktformuläret nedan.